Maak kennis met ons bestuurslid Roger Bartlett

Op 15 januari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten, Welzijn

Roger werd in 1947 geboren in Cornwall (Verenigd Koninkrijk) en werd in 2009 tot Belg genaturaliseerd.  Roger volgde een opleiding tot luchtverkeersleider en werkte vanaf 1972 voor Eurocontrol. 

Hij is getrouwd met Lilianne Wolffs, een Limburgse, en heeft twee kinderen, die hun volledige opleiding in België hebben doorlopen.  Roger woont sinds 1993 in Gruitrode.

De beslissing om lid te worden van de N-VA is ingegeven door gelijkaardige ambities in zijn geboorteplaats Cornwall.  Hij gelooft namelijk in een Europa dat gebaseerd is op regionale vertegenwoordiging.

Door zijn beroep kwam hij veel in contact met het Europese niveau en hij is ervan overtuigd dat Europa kan (samen)werken.  Elke Europeaan heeft immers dezelfde verwachtingen: vrede, welvaart en een goed bestuur.  De frisheid, de dynamiek en de langetermijnvisie van de N-VA spraken hem dan ook meteen aan.  Vlaanderen heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in Europa en hij vindt dat er nog steeds een grote rol voor Vlaanderen is weggelegd als kruispunt en politiek centrum van Europa.

In 1949 werd Roger met het polio virus besmet (“kinderverlamming”). Hij vond echter van jongs af aan inspiratie bij de Britse piloot Douglas Bader, die zijn benen verloor tijdens een vliegtuigongeluk vóór WOII.  Roger noemde zijn zoon naar deze Douglas Bader, die een bron van inspiratie is geweest voor vele personen met een handicap.  Roger vindt dan ook dat een handicap geen beperking is, maar een uitdaging.  Uiteindelijk bracht dit hem ertoe om te leren vliegen, een vliegbrevet te halen en levenslang gefascineerd te zijn door de luchtvaart.

“Niet wikken en wegen, maar opstaan en ervoor gaan”, is zijn pragmatische ingesteldheid.  Hij wil graag de belangen van personen met een handicap verdedigen binnen Oudsbergen.  Hij hoopt ook de mentaliteit ten opzichte van personen met een handicap te helpen veranderen.  Gelijke kansen voor iedereen, zonder discriminatie.

Roger schildert en creëert graag en heeft een groot hart voor cultuur.  Hij heeft een grote interesse voor politiek en wetenschap, Europese en sociale geschiedenis en hij leest veel over deze onderwerpen.  Hij houdt ook van elektronische “gadgets”; en van allerlei muziekgenres.

Op politiek vlak hoopt hij vooral in dienst te staan van onze gemeenschap, vooral op het gebied van mensen met een handicap, milieu en goede communicatie.  Hij heeft een hekel aan onnodige en irrelevante bureaucratie.  Hij gelooft dat de communicatie met de Europese Unie en met het Europees parlement van onderuit moet komen en hij wil dit graag bevorderen.  Hij wil een transparant bestuur en zou alle gemeenteraden live willen streamen, zodat meer mensen van thuis uit kunnen volgen en de gemeenteraadsleden geresponsabiliseerd worden. 

Een nieuwe gemeente, een nieuw begin, een nieuwe partij: de N-VA.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is