Minister Bourgeois investeert half miljoen in kwaliteit logies

Op 23 oktober 2012, over deze onderwerpen: Toerisme

Klemtoon onder andere op kindvriendelijkheid en sport- en spelinfrastructuur
 
BRUSSEL -  Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert ook de komende jaren in de verdere uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch logies. In totaal gaat het om 588.085 euro subsidies voor 32 vergunde vakantiewoningen en openluchtrecreatieve terreinen. Het nieuwe subsidiestelsel van Toerisme Vlaanderen zorgt ervoor dat subsidies kunnen worden toegekend op basis van specifieke beleidskeuzes. Dit jaar worden uitbaters ondersteund die hun logies uitbouwen tot een comfortabele, kindvriendelijke en toegankelijke vakantiestek. Voor de openluchtrecreatieve terreinen lag de focus op de aanleg van kampeerautoplaatsen en de verbetering van de sport – en spelinfrastructuur.

“Met deze logiessubsidies stimuleren we ondernemers om te investeren in kwaliteitsverbetering van hun vergunde accommodatie. We willen Vlaanderen immers verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming,” aldus Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois.

In de categorie vakantiewoningen waren er voor de oproep 2012 drie belangrijke criteria om in aanmerking te kunnen komen voor een  subsidie:  investeringen om het comfort van de vakantiewoning te verhogen, investeringen in  kindvriendelijke infrastructuur of investeringen om de toegankelijkheid voor personen met een handicap te verbeteren.

Ook bij de openluchtrecreatieve terreinen kwamen drie soorten investeringen in aanmerking voor een logiessubsidie: investeringen in de aanleg en inrichting van kampeerautoterreinen, in de aanleg en inrichting van kampeerautoplaatsen of om terreinen kindvriendelijker te maken of de sport- en spelinfrastructuur te verbeteren.

De oproep voor het indienen van de subsidieaanvragen werd afgesloten op 1 augustus.  17 openluchtrecreatieve terreinen en 15 vakantiewoningen ontvangen een subsidie van 25% van de gemaakte kosten met een maximum van 50.000 euro. Een groot deel van de subsidies zal dienen voor de ondersteuning van investeringen in sport- en spelinfrastructuur en kindvriendelijkheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is