Twee nieuwe OCMW raadsleden voor N-VA in Meeuwen-Gruitrode

Op 16 januari 2016

Bij de start van 2016 is er een herverdeling van mandaten in de OCMW-raad.  Halverwege de beleidsperiode neemt de N-VA één van de mandaten over van MG.  Hierdoor treedt Roger Cousaert (N-VA) in de OCMW-raad, in de plaats van een MG-raadslid.  

Kristof Smeets (N-VA) geeft zijn ontslag in de OCMW-raad.  Noëlla Ceyssens (N-VA) volgt hem op.

Wie zijn Roger en Noëlla?

Roger Cousaert en Noëlla Ceyssens zijn alvast enthousiast om hun functies waar te nemen.  

Roger is een voormalig manager in de automobielindustrie.  Gedurende vele jaren werkte hij bij Ford Genk, later ook bij Jaguar (Verenigd Koninkrijk).  In de laatste jaren van zijn loopbaan was hij bedrijfsleider bij Tower Automotive, toeleverancier van Volvo in Gent.   Hij is nu met pensioen en maakt graag tijd voor lokale politiek.  Roger: “Ik heb echt zin om een nieuw politiek project te helpen uitbouwen in Meeuwen-Gruitrode.  Mijn engagement binnen de OCMW-raad vergroot mijn betrokkenheid en helpt om voeling te krijgen met alle inwoners”.

Noëlla is management assistant bij een gerenommeerd Limburgs architectenbureau.  Door de dagelijkse organisatie,  het coördineren tussen zowel medewerkers en management als opdrachtgevers bepaalt ze al 25 jaar mede het reilen en zeilen van dit bureau.  
Noëlla: “Beslissen om het mandaat op te nemen als OCMW raadslid is een weldoordachte keuze geweest. Momenteel ben ik me nog volop aan het verdiepen in de materie, het specifieke vakjargon, maar ik ben overtuigd een boeiend en leerrijk parcours gestart te zijn.  Aan het welzijn van al onze burgers, ook zij die minder mogelijkheden hebben, wil ik graag mijn steentje bijdragen.”

Roger en Noëlla hebben een gezamenlijke hobby.  Beiden zingen bij het koor “Medua”.

Het ontslag van Kristof Smeets

Kristof is zaakvoerder van Smeets Trading bvba en zag zich onlangs genoodzaakt om zijn bedrijf te verhuizen van Meeuwen naar Peer.  “Door de groei van mijn bedrijf en de uitdagingen die op dat gebied op mij wachten, werd het moeilijk om voldoende tijd te vinden voor het voorbereiden en opvolgen van de OCMW-raad.  Ik geef dan ook liever mijn mandaat door aan iemand die zich er echt op kan toeleggen. Ik blijf uiteraard wel betrokken met de werking van mijn partij in onze gemeente en blijf actief bestuurslid”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is